Neseklinikk.no

Nese og ansiktskirurgi og mer...                                                  - funksjon og estetikk -

Septumplastikk

= neseskilleveggsoperasjon

Målet er å rette ut neseskillevegen. Nesen bedøves, først med myke tamponger i nesne, så med lokalbedøvelse. Så snart nesen er godt bedøvet, kjenner man ikke vondt under operasjonen. I tillegg kan det gis sedasjon (avslappende medikamenter). Det er også mulig å utføre operasjonen i narkose, men er oftest ikke nødvendig. 

Under operasjonen løfter man forsiktig opp slimhinnen, løsner neseskillevegen og settes rett på plass igjen. Av og til må man meisle bort noe ben som står i veien eller er knekt. Så lengges slimhinne tilbake og syes fast. Noen ganger trenger man myke silikonplater i nesen for å støtte neseskillevegen til den er tilhelet. Små tamponger i nesen i et døgn kan også være nødvendig, hvis nesen blør mer enn vanlig.

Operasjonen varer i 30-45 minutter. Man kan gå rett hjem etterpå. Har man fått sedasjon, venter man i 1-2 timer etter operasjonen og kan ikke kjøre bil denne dagen.

Andre grunner hvorfor nesen er tett: Les her...


 Timebestilling

 Priser Skjev neseskillevegg sett ovenfra på en CT-røntgen.


Skjev neseskillevegg sett forfra på en CT-røntgen.

Bildene her er bare for illustrasjon. For å diagnostisere en skjev neseskillevegg trenger en ØNH-lege ingen CT. Det er lett synlig ved en undersøkelse med endoskop.