Neseklinikk.no

Nese og ansiktskirurgi og mer...                                                  - funksjon og estetikk -

Øyelokksplastikk

= blefaroplastikk eller på engelsk blepharoplasty

Man skiller mellom operasjoner på øvre og på nedre øyelokk. Det er ikke alltid nødvendig å operere, da man kan komme langt med behandling med Botox og filler, både for det øvre og nedre øyelokk. Vi opererer med radiobølge som gir mindre blødninger og hevelse etter operasjonen.

Eksempeler på resultater man kan forvente:


Øvre øyelokk - kvinne.


Øvre øyelokksoperasjon - mann.


Øvre og nedre øyelokksoperasjon.


Operasjoner på øvre øyelokk

Hos mange blir det øvre øyelokk veldig overhengende. Det føles som tunge øyelokk og kan i utalte tilfeller føre til innskrenket synsfelt. Ansiktsutrykket kan bli trøtt og sliten.

Ved en operasjon fjerner man overflødig hud på øyelokket og det syes nøye sammen for å hindre at et arr skal synes. Mengden av hud som fjernes tilpasses den enkle. 

Det er en trygg og enkel operasjon. Imidlertid er det viktig å fjerne den akkurat riktige mengden og form av hud for å få till et perfekt resultat og unngå lukkingsproblemer. Operasjonen tilpasses til øyne dine.

Noen ganger, kan det med fordel kombineres med en øyebrunsløft. Det gjøres da gjennom samme snittet.

Oppfølging

Hvis det er satt stingen kan de fjernes etter 5-7 dager. Jeg setter pris på et kort besøk etter noen uker for å se det endelige resultat.

Mulig komplikasjoner

Komplikasjner er sjelden. I begynnelsen kan man ha vanskeligheter med å lukke øyet helt. I den perioden må man bruke øyedråper og salve om natten. Det er sjelden at det dannes arr. 

Blødninger rundt øye oppstår langt mindre og mindre utpreget ved bruk av radiobølge. Allikevel kan i noen tifeller oppstå et blåveis. I tillfelle forsvinner meste parten av blå fargen ila. en uke. Infeksjoner er sjelden og kan i tilfelle behandles med antiobiotika. Skade på hormhinne er ekstrem sjelden.

Operasjoner på nedre øyelokk

Når man snakker om operasjoner på det nedre øyelokk handler det egentlig om en operajon på fett i nedre kant av øyehulen. 

Bindevevet har blitt løsere og fett som ligger nedenfor øyehulen begynner å sige ned.

Man lager et snitt i nedre øyelokk, enten på innsiden eller helt opp til kanten. så møter man fettet som buler ut og fjerne en del av det. Det kan gjøres med kniv, saks, laser eller radiobølge. Med radiobølge har man best kontroll på fjerning og blødning. Noen ganger må man stramme muskulaturen rundt øyelokket for å løfte huden opp og forhindre drag på øyelokket. Man trenger ikke alltid å fjerne hud sammtidig.

Det er viktig å unngå å fjerne for mye fett, da det kan gi et magert utseende.

Oppfølging

Etter 5-7 dager kontrolleres det resultatet og fjernes stingene hvis det var nødvendig å sette noen.

Mulig komplikasjoner
Komplikajsoner er også her sjelden. Nedre øyelokk kan bi dratt ned og må i tilfelle korrigeres ved en oppføgingsoperasjon. Arr opstår svært sjelden.

Behandling uten operasjon

Øvre øyelokk - botulinumtoxin

Med botulinumtoxin kan man løftet de yttre øyebrun om 1-3 mm. Øyebrunnet dra da med seg øyelokket og det kan i mange tilfeller være nok. Under behandlingen setter man små mender med botulinumtoxin ved det ytre øyevik. Da slapper muskelen av og slipper øyebrunnen opp. Samtidig vil rynkene i øyeviken forsvinne.

Nedre øyelokk - filler

Hvis det er ikke handler om store mengder av fett som har siget nedover, så er det oftest finere å bruke hyaluronsyrefiller i tårefolden og rundt øyet istendenfor en operasjon. Det gir en mer undommelig fylde. 

Ved mye fett som har siget ned som måte fjernes kan det være en fordel å fylle langre opp mot øyelokket med filler etter operasjonen.

Eksempel på løft av øvre øyelokk med Botox:


Behandling med Botox/Xeomin kan bestilles hos: Føflekkspesialisten.no.

Hvem kan ikke opereres?

Gravide, ammende, pasienter med akutte og kroniske infeksjoner og blødningssykdommer. Pasienter med pacemaker eller hjertestarter må gi beskjed, da radiobølge kan ikke brukes og man må derfor forvente å få et blåmerke i form av en mer eller midnre uttalt blåveis.